Inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara (DSV) Gorj au decoperit in urma controalelor in magazine alimentare din municipiul Tg. Jiu, doi comercianti care vindeau carne de cal, drept carne tocata de vita
Inspectorii sanitar veterinari au amendat ambii comercianti, cu suma de 30.000 de lei fiecare, pentru comercializarea carnii prin substituirea speciei de animale de la care provine, relateaza NewsIn.

"Avem un program national in cadrul caruia analizam carnea tocata, pentru a vedea daca ceea ce scrie pe eticheta corespunde cu ceea ce este la vanzare. Mare ne-a fost surpriza sa descoperim, la doua unitati alimentare, carne de cal comercializata pe post de carne de vita tocata. Comerciantii nu au putut sa ne demonstreze ca animalele fusera sacrificate intr-un abator autorizat. De asemenea, au fost amendati pentru faptul ca nu au informat cetatenii”, a spus Ion Iliuta, directorul DSV Gorj.

In cursul saptamanii trecute, inspectorii sanitari-veterinari au efectuat 80 de controale, in urma carora au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 65.000 de lei, in cazul a sase unitati de comercializare cu amanuntul din Bengesti-Ciocadia, Borascu, Catunele si Balteni, la trei unitati de limentatie publica si un laborator de cofetarie-patiserie din Targu-Jiu.

Totodata, au fost gasite numeroase nereguli, de la nerespectarea normelor sanitar-veterinare privind intretinerea spatiilor de valorificare, depozitare a produselor, pana la manipularea alimentelor fara respectarea normelor sanitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.