Politistii rutieri din Capitala si din judetele limitrofe, in colaborare cu Directia de Combatere a Crimei Organizate, au organizat o razie, in noaptea de vineri spre sambata, in urma careia au fost depistati cinci soferi care consumasera droguri.
Seful Biroului de Educatie Rutiera din cadrul Politiei Rutiere Bucuresti, inspectorul principal Daniel Pistea, a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca in noaptea de vineri spre sambata, Directia Rutiera din I.G.P.R. a organizat impreuna cu politistii rutieri din Capitala si din judetele limitrofe, cu Directia de Combatere a Crimei Organizate, dar si cu sprijinul a doi specialisti din politia belgiana, actiunea "Fara alcool si droguri la volan", in cadrul careia au fost depistati cinci soferi care conduceau sub influenta drogurilor.

Acesta a precizat ca, in total, politistii au testat 45 de soferi cu ajutorul unor aparate puse la dispozitie de politia din Belgia, care indicau daca o persoana se afla sub influenta stupefiantelor, precum si tipul de droguri folosit, relateaza NewsIn.

Oficialul IGPR a mai spus ca patru din cei cinci soferi pentru care testele antidrog au avut rezultat pozitiv consumasera cannabis, in timp ce pentru al cincilea rezultatul testului a oscilat intre cannabis si anfetamina. Inspectorul principal Daniel Pistea a adaugat ca celor cinci le-au fost recoltate probe biologice, care vor fi testate la Institutul National de Medicina Legala. Potrivit acestuia, cei mai multi au fost depistati in zona Campusului Studentesc, Regie.

Cei cinci au ramas fara permis de conducere si pot fi cercetati penal.

De asemenea, tot in cadrul actiunii de vineri spre sambata noaptea, politistii rutieri au depistat 15 soferi care conduceau sub influenta alcoolului, peste 400 de soferi fiind testati cu aparatul etilotest. Celor 15 le-au fost retinute permisele si au fost intocmite actele premergatoare urmaririi penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.