Pictorul Nigerian Kingsley C. Nwabi ne va vorbi, prin intermediul emotiilor pe care le transmit culorile, despre spiritual african, prin intermediul expozitiei sale de pictura care va fi vernisata duminica, 18 octombrie, la Centrul Cultural Unesco.
“La prima vedere, daca cineva imi priveste lucrarile, acestea ar parea portretele unor persoane, sau reprezentarile vizuale ale unui loc. Si cum ar putea aceste lucrari sa documenteze viata unui om? Adevarul este ca arta este spirituala, este plina de emotia artistului in momentul in care creaza”, scrie pictorul nigerian, pe blogul sau, unde face o invitatie personala la vernisajul expozitiei sale.

Nwabi promite o incursiune intr-o lume a emotiilor artistice, dominata de spiritul african, dar si de accente din viata unui rezident care traieste de 4 ani in Romania.

Din momentul in care am venit in Romania, m-am maturizat mai mult decat in toti ceilalti 28 de ani ai vietii mele. Va fi o placere deosebita pentru mine sa ii ghidez pe vizitatorii expozitiei, pe aceast drum emotionant al devenirii mele”, scrie artistul.

Nwabi nu uita sa ii aduca un omagiu marelui muzician nigerian Fela Anikulapo-Kuti care este un model de viata pentru el si caruia spera sa ii calce pe urme, pentru mandria tarii sale.

Vernisajul pictorului Nigerian va avea loc duminica, 18 octombrie, ora 16.00, la Centrul Cultural Unesco - Nicolae Balcescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.