Institutul Cultural Roman de la New York face cunoscuta muzica lui George Enescu in State, prin intermediul unui proiect original: ENESCU re-IMAGINED.
Muzica marelui compozitor roman va fi reinterpretata in sound de jazz, de catre pianistul roman stabilit la New York Lucian Ban, alaturi de alti muzicieni americani.

Evenimentul face parte din seria seria de proiecte dedicate promovarii muzicii romanesti, in continuarea Festivalului Enescu din acest an, care s-a bucurat de o mare apreciere la nivel international.

ENESCU re-IMAGINED va fi o reinterpretare a unor lucrari enesciene de catre un ansamblu de prestigiosi muzicieni de jazz si muzica contemporana: Lucian Ban – pian & reorchestrari; Mat Maneri – viola; John Hebert – contrabas & reorchestrari; Gerald Cleaver – percutie; Badal Roy – percutie tablas; Tony Malaby - saxofon; Joyce Hammann – vioara; Taylor Ho Bynum – trompeta.

Proiectul muzical a luat nastere in 2006, sub forma unui atelier condus de pianistul Lucian Ban, si a evoluat la un ansamblu de 7 muzicieni care interpreteaza muzica lui George Enescu dintr-o noua perspectiva, cea a muzicii jazz si a muzicii contemporane. Desi muzica compozitorului roman este prezenta pe toate marile scene dedicate muzicii clasice, acest proiect reprezinta o prima incercare de reinterpretare si reorchestrare in stilul muzicii jazz si a muzicii contemporane a unor lucrari pentru muzica de camera si pentru orchestra.

Concertul de la New York va avea loc la un foarte scurt interval dupa premiera sa mondiala ce a avut loc in Romania la data de 20 septembrie 2009, in cadrul Festivalui International George Enescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.