Camera Deputatilor, ca for decizional, a adoptat pe 29 septembrie proiectul de lege privind instituirea Zilei Tatalui si Zilei Mamei. Presedintele Traian Basescu a semnat astazi decretul
Potrivit actului normativ adoptat de catre deputati, cu 197 voturi favorabile, 12 "impotriva" si 10 abtineri, Ziua Mamei va fi sarbatorita in prima duminica a lunii mai, iar Ziua Tatalui se va serba in a doua duminica a aceleiasi luni.

Proiectul de lege mai stipuleaza ca Guvernul, autoritatile publice centrale si locale "vor lua masurile necesare pentru marcarea acestor evenimente". Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Initiatorii proiectului sunt sase deputati si un senator, reprezentand toate formatiunile parlamentare: deputati PD-L:Mircia Giurgiu, Petru Movila , deputati PSD+PC: Victor Ponta, deputatul PNL: Ludovic Orban si UDMR: Borbély László, deputat minoritati: Liana Dumitrescu si senatorul PNL: Francu Emilian Valentin.

"Proiectul de lege are drept obiectiv asigurarea unui echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie si in societatea romaneasca"
, se arata in expunerea de motive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.