Primaria Capitalei va incheia un acord cadru cu medicii veterinari cu libera practica, prin care va plati intre 80 si 100 de lei pentru identificarea si sterilizarea cainilor cu sau fara stapan, se arata intr-un proiect de hotarare al CGMB, aflat in dezbatere publica.
Fiecare patruped va fi adus la cabinetul contractant de proprietar sau de viitorul adoptator, care va solicita in scris sterilizarea si identificarea cainelui, potrivit proiectului de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), arata NewsIn.
"Practic, cei care aduc caini fara stapan se angajeaza sa-i adopte si sa-i ingrijeasca, dupa sterilizare si identificare", explica Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan - institutie subordonata municipalitatii bucurestene.

Cainilor care au stapan le va fi implantat, optional, un microcip, in timp ce, in cazul celor dati spre adoptie, implantarea acestui dispozitiv este obligatorie. Tot cainii adopati vor avea un element de identificare de culoare verde in urechea stanga.
Primaria le va plati medicilor veterinari cate 80 de lei pentru sterilizarea si identificarea unui mascul si cate 100 de lei pentru o femela. "Interventia la femele este mult mai laborioasa, iar cantitatea de medicamente folosita este mai mare", spune Panaitescu, potrivit NewsIn.

O hotarare din acest an a Consiliului Local al Sectorului 1 stabileste suma de 50 de lei pentru prestari servicii (capturare, transport, microcipare, hranire si ingrijire) catre persoanele fizice si juridice care revendica cainii comunitari ridicati de hingheri. Solicitantii trebuie sa aduca dovada proprietatii sau a detinerii animalelor.

Potrivit estimarile facute de spitalele din Capitala, zilnic, peste 100 de bucuresteni ajung la medic muscati de caini. Organizatiile neguvernamentale estimeaza ca, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini comunitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.