Romanul suspectat de complicitate cu membrii unei grupari islamiste, pentru atentate teroriste in Rusia, are interdictie de a parasi Germania
Politia germana nu a arestat miercuri niciunul dintre suspecti, intrucat nu a gasit in timpul perchezitiei, siin casa romanului, explozibili sau alte elemente suspecte, dar a interzis grupului perchezitionat sa paraseasca teritoriul Germaniei, scrie Berliner Morgenpost, citeaza NewsIn.

Holger Freund, purtatorul de cuvant al Procuraturii berlineze, a declarat ca este vorba despre oameni periculosi. "Sunt oameni care, din principiu, potrivit viziunii lor despre viata ar fi pregatiti sa comita atentate. Sunt islamisti militanti. Totusi, nu exista dovezi concrete in ceea ce priveste suspiciunile, astfel ca nu a fost emis un mandat de arestare pe numele lor", a declarat oficialul procuraturii.

Cele 15 persoane sunt suspectate ca ar fi urmat sa plece in Pakistan, la o baza de antrenament pentru actiuni teroriste, urmand sa recurga la executarea unui atentat in Rusia.

Potrivit relatarii unui martor, citat de ziarul german, au fost confiscate din locuintele prechezitionate mai multe dispozitive electronice de stocare a datelor, cat si echipament pentru activitati in aer liber, precum rucsacuri, pantaloni de camuflaj, arme cu aer comprimat, cutite, veste de protectie si literatura de specialitate pentru lunetisti. In plus, a fost confiscata si o carte denumita "39 de posibilitati pentru a sprijini jihadul".

Principalele tinte alte anchetei sunt trei presupusi islamisti, de 28, 30, respectiv 36 de ani. Suspectii perchezitionati sunt in mare parte cetateni germani, dar printre ei se afla si un cetatean turc, un libanez, un algerian, un olandez, un roman si alte doua persoane ale caror cetatenie nu este cunoscuta.

Potrivit informatiilor Procuraturii, trei membri ai gruparii ar fi parasit deja, saptamana trecuta, Germania, catre baza de antrenament din Pakistan. Berliner Morgenpost comenteaza ca situatia de siguranta din capitala germana ramane in continuare "tensionata", dupa repetatele amenintari la adresa Germaniei din partea unor grupari islamiste, care doresc retragerea trupelor germane din Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.