Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, le-a spus sinducalistilor ca este dispus sa discute si 24 de ore din 24 ca sa fie evitate eventuale proteste in luna noiembrie, in perioada campaniei electorale, "pentru a nu da conotatii politice".
"Am facut apel la cei prezenti, le-am spus ca ministrul Muncii impreuna cu ceilalti reprezentanti ai guvernului au toata disponibilitatea de a dialoga. Suntem dispusi sa stam si 24 de ore la discutii, dar sa incheiem aceste lucruri pana in luna noiembrie, pentru a evita manifestarile pe perioada campaniei electorale, pentru a nu da conotatii politice", a afirmat Pogea, potrivit NewsIn.

El a amintit ca Legea unitara a salarizarii permite continuarea dialogului prin infiintarea unei comisii interministeriale ce are ca scop simplificarea acestei legi si corectarea anumitor deficiente dupa intrarea in vigoare a legii.

Pogea a atras atentia ca este foarte important ca salarizarea din sistemul public sa fie corelata cu cea din sectorul privat, subliniind ca, in prezent, cheltuielile de functionare ale statului, precum cele de personal si bunuri si servicii, sunt nepermis de mari.

"Le-am transmis sa aiba in vedere ca orice masura pe care o luam in sectorul bugetar trebuie sa tina cont de ce se intampla in sectorul privat. Poate ca cel mai mult au avut de suferit de pe urma acestei crize cei din sectorul privat. Angajatii din sectorul privat sunt cei care si-au pierdut locurile de munca si au dus la cresterea somajului", a mai spus ministrul.

Cititi mai multe pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.