Primaria sectorului 5, condusa de Marian Vanghelie, va plati 2,41 milioane de lei fara TVA (aproximativ 680.000 de euro in total) firmei care va castiga licitatia pentru toaletarea a 4.837 arbori din diverse zone ale sectorului, conform unui anunt de pe pe site-ul guvernamental de licitatii publice.
Arborii vor fi impartiti in cinci loturi, in functie de zona, iar lucrarile de toaletare presupun taieri de corectie, adica indepartarea ramurilor cu o directie gresita de crestere, taieri de egalizare, taieri de regenerare, taieri in scopuri estetice si inlaturarea copacilor doborati de furtuna.

In anunt nu se precizeaza daca firma castigatoare va fi obligata sa returneze primariei o parte din bani, in cazul in care nu efectueaza, din motive obiective, toate aceste operatiuni. Altfel spus, banii ar urma sa fie platiti integral, chiar daca nu vor fi efectuate, de pilda, lucrari de inlaturare a copacilor doborati de furtuna, relateaza NewsIn.

Calculele arata ca firma castigatoare va fi platita cu nu mai putin de 140 de euro pentru fiecare arbore "toaletat".

Contractul va fi atribuit pe 19 octombrie si va avea o durata de 30 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.