Premierul a anuntat astazi, la preluarea interimatului Educatiei, ca are in vedere examenele nationale, manualele scolare legate de noile competente, procesul de descentralizare in baza Legii Educatiei, dar si problemele legate de Universitatea "Spiru Haret" si masterate
In privinta nemultumirilor formulate de sindicalisti si a protestelor anuntate de acestia, Boc a spus ca va continua dialogul, pentru a se putea gasi solutii, relateaza NewsIn.

Fosta sefa a Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, cu acelasi prilej, ca va colabora cu Boc, pentru problemele invatamantului, si dupa plecarea din minister. "De cate ori premierul va dori sa aiba o discutie cu mine, fara indoiala, voi fi aici", a spus Andronescu, confirmata de premier in aceasta privinta. Altfel, Boc a precizat faptul ca a ales interimatul la Educatie datorita formatiei sale universitare si a experientei pe care o are dupa lucrul la noua lege a Educatiei.

Prim-ministrul a mai afirmat ca la fiecare minister vor fi, dupa demisia in bloc a reprezentantilor PSD in Executiv, cel mult doi secretari de stat, principala ratiune fiind realizarea de economii. "La Ministerul Educatiei au fost patru secretari de stat. Vor fi cel mult doi, iar la fel se va intampla in celelalte ministere".

In Ministerul Educatiei nu vor mai activa, astfel, secretarii de stat Adriana Pana, Mihnea Costoiu si Constantin Mitu, si nici Gerald Jitareanu, seful Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, cu rang de secretar de stat. Reprezentanti ai ministerului au declarat ca noii secretari de stat, doi la numar, cel mai probabil, vor avea in grija invatamantul preuniversitar si, respectiv, bugetul.

Ecaterina Andronescu
si restul ministrilor PSD au demisionat, ieri, din cabinetul Boc, in semn de protest fata de revocarea din functie a ministrului de Interne, Dan Nica. Alaturi de ministri, nu vor mai fi in functie consilierii personali ai acestora si nici secretarii de stat social-democrati.

Dupa demisia in bloc a PSD-istilor, Premierul a anuntat decizia sa de a limita "starea de incertitudine", motiv pentru care a numit ministri interimari, urmand ca in perioada urmatoare de 45 de zile sa vina in Parlament cu un nou Executiv. "Puteam sa astept 15 zile cu ministri demisionari PSD, am decis sa pun capat unei asemenea stari de incertitudine si sa avem in aceasta perioada de interimat ministri care sa fie responsabili de deciziile care vor fi luate. In intervalul celor 45 de zile urmeaza sa ne prezentam la Parlament pentru a obtine un vot pentru validarea noilor ministri care vor fi propusi in urma plecarii de la guvernare a ministrilor PSD", a explicat Emil Boc.

Prim-ministrul Emil Boc se va ocupa si de Educatie, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, va fi interimar la Munca, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, la Agricultura. Lui Adriean Videanu, ministrul Economiei, ii revine sarcina sa se ocupe interimar de Sanatate, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, la Externe, Elena Udrea, ministrul Turismului, este interimar la ministerul Mediului, Sorina Placinta, ministrul Tineretului si Sportului, la ministerul pentru relatia cu Parlamentul, iar Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, la IMM. Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale, fusese deja desemnat de presedintele Basescu vicepremier si ministru de Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.