Pensia sociala minima creste de la 300 la 350 de lei, iar punctul de pensie va fi majorat cu 2% incepand de joi, 1 octombrie, a declarat miercuri premierul Emil Boc, amintind calendarul de majorare a pensiilor, stabilit de Guvern in prima parte a acestui an.
Potrivit lui Boc, peste 900 de mii de pensionari beneficiaza de pensia sociala minima. In ceea ce priveste cresterea punctului de pensie cu 2%, premierul a precizat ca majorarea nu se va aplica si pensiilor acordate in baza legilor speciale - respectiv celor de care beneficiaza cadrele militare sau magistratii, informeaza NewsIn. [Sarbatorim Ziua batranilor, intr-o lume din ce in ce mai batrana]

"Avem resurse financiare in bugetul de stat pentru acoperirea costurilor legate de majorarea pensiei sociale si de majorarea cu 2% a celorlalte pensii din sistem, cu exceptia celor speciale", a dat asigurari prim-ministrul.

Guvernul a decis, la inceputul acestui an, introducerea pensiei minime de 300 lei, incepand cu 1 aprilie 2009, si s-a angajat ca valoarea acesteia sa cresca la 350 de lei de la 1 octombrie.

Guvernul a majorat totodata, de la 1 aprilie 2009, valoarea punctului de pensie cu 3%, pana la 718,40 lei. O noua crestere a acestuia este programata pentru 1 octombrie, cand punctul de pensie ar urma sa ajunga la 732,80 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.