Peste 22.000 de cereri depuse la Oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale au ramas nesolutionate in cele patru saptamani in care judecatorii au fost in protest, potrivit unei statistici a Ministerului Justitiei.
Potrivit Ministerului Justitiei (MJ), cea mai grava situatie este inregistrata in Bucuresti, unde in perioada 1-25 septembrie, 8.132 de cereri au ramas nesolutionate. De asemenea, potrivit datelor MJ, un numar mare de cereri nesolutionate se inregistreaza si in Cluj - 1.490, Timis - 1.398, Prahova - 1.338 si Iasi - 1.292.

Ministerul Justiției precizeaza ca Oficiile Registrului Comertului de pe langa Tribunalele din Alba, Arad, Bistrita Nasaud, Buzau, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Sibiu, Suceava, Braila, Constanta, Dolj, Hunedoara, Ialomita, Maramures, Teleorman, Vaslui si Valcea sunt la zi cu solutionarea cererilor.

Astfel, la nivelul tarii, Oficiile Registrului Comertului de pe langa 24 de tribunale inregistreaza un total de 22.282 de cereri nesolutionate, potrivit NewsIn.

Tribunalul Bucuresti a decis restrangerea activitatii de judecata, inclusiv delegarea judecatorului la Oficiul Registrului Comertului, incepand cu data de 31 august. Decizii similare au fost luate de toate tribunalele din tara. Incepand cu data de 25 septembrie, instantele au inceput suspendarea protestelor asumate la inceputul lunii septembrie, mai multe instanse luand luni decizii similare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.