Studentii, cadrele didactice universitare si cercetatorii care sesizeaza nereguli in domeniul in care activeaza sau sunt discriminati, se pot adresa, de astazi la sesizari@romaniacurata.ro, iar cazul lor va putea fi reprezentat, gratuit, in instanta, anunta Societatea Academica Romana (SAR).
O echipa de sase experti, condusa de presedintele filialei din Timisoara a SAR, Florian Mihalcea, care va ocupa postul onorific de Avocatul Educatiei, va analiza toate sesizarile neanonime trimise de cei care activeaza in mediul universitar, arata NewsIn.

"Avem un buget asigurat pentru a actiona in instanta de cate ori va fi cazul. Vor avea prioritate cazurile strategice, foarte raspandite, pentru a crea un precedent. Vom intenta procese, sistematic si cat mai vizibil, pentru a descuraja abuzurile in mediul universitar. In plus, va fi mai usor pentru angajatii care de multe ori accepta neregulile pentru ca sunt amenintati si isi pot pierde locurile de munca, sa isi faca dreptate in instanta, pentru ca sunt sustinuti de o coalitie, nu sunt pe cont propriu
", a spus, la lansarea proiectului, presedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi.

Tot in cadrul acestui proiect va fi evaluata finantarea invatamantului superior si se va face reevaluarea celor 42 de universitati in cadrul raportului Coalitiei pentru Universitati Curate (CUC). Cele doua evaluari vor fi facute publice in primavara anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.