Tabloul "Vas cu flori" de Nicolae Tonitza, estimat initial la 110.000 de lei, s-a vandut, duminica, la licitatia organizata de casa Goldart, cu 165.000 de lei, a declarat directorul casei de licitatii, Luminita Ghildus.
"Tabloul lui Tonitza a inregistrat o crestere semnificativa de la pretul de pornire. Ca bilant, a fost o licitatie buna, lucrarile importante s-au vandut, insa nu si pictura 'Femeie pe fotoliu' de Theodor Pallady. Incasarile in urma licitatiei de duminica (n.r. 27 septembrie 2009) se ridica la peste 60.000 de euro", a precizat Ghildus, potrivit NewsIn.

La aceeasi licitatie s-a vandut si un desen in tus pe hartie al lui Nicolae Tonizta, "Copiii din marginime", care a inregistrat, de asemenea, o crestere importanta de la pretul de pornire de 2.000 de lei, fiind adjudecat pentru 10.000 de lei. Printre celelelate lucrari care si-au gasit cumparator se numara "Nud la malul marii" pictata de Sabin Balasa, pentru 9.500 de lei, "Margine de lac" de Kimon Loghi, adjudecata pentru 4.200 de lei, "Pe fotoliu" pictata de Alma Redlinger, pentru 3.600 de lei, si "Plopi" de Stefan Popescu, pentru 3.000 de lei.

O fotografie a Regelui Ferdinand, care poarta semnatura acestuia, cu rama originala care are stema casei regale, a fost adjudecata pentru 8.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.