Presedintele PSD, Mircea Geoana, si cel al PRM, Corneliu Vadim Tudor, au participat, sambata, la Biserica Domneasca de la Curtea de Arges, la festivitatea de ridicare a Episcopiei Argesului si Muscelului in rang de Arhiepiscopie si la intronizarea PS Calinic la rangul de arhiepiscop.
Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, insotit de membrii Sfantului Sinod, au oficiat slujba. La manifestarea de la Biserica Domneasca au fost prezenti cateva sute de oameni, alte cateva mii fiind stransi la Manastirea Curtea de Arges, potrivit NewsIn.

Printre participanti s-au aflat si presedintii PSD si PRM, Mircea Geoana si CV Tudor, oficiali locali si parlamentari. Tot sambata (n.r. 26 septembrie 2009) s-au sarbatorit si 650 de ani de la intemeierea Mitropoliei tarii Romanesti si, de asemenea, a fost citit Tomosul de canonizare a Sfintilor Iachint, Mitropolitul Tarii Romanesti, Neagoe Voda Basarab si Ioanichie cel Nou de la Muscel.

La Curtea de Arges a avut loc si o procesiune cu moastele Sfintei Filoteea, care s-a desfasurat de la biserica Sfantul Nicolae Domnesc pana la Catedrala Episcopala din Curtea de Arges. La Catedrala Episcopala, dupa oficierea slujbei Vecerniei, a avut loc proclamarea locala a canonizarii Sfantului Ierarh Iachint, primul Mitropolit al Tarii Romanesti, a Sfantului Voievod Neagoe Basarab, Domnitorul Tarii Romanesti si a Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Acest moment a fost urmat de ceremonia de ridicare a Episcopiei Argesului si Muscelului la treapta de Arhiepiscopie si intronizarea Prea Sfintitului Parinte Calinic al Argesului si Muscelului in treapta de Arhiepiscop.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.