Cea de-a patra editie a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT se va desfasura la Bucuresti, intre 13 si 18 aprilie 2010, iar termenul limita pentru depunerea proiectelor este 1 decembrie 2009, anunta organizatorii festivalului.
Sunt asteptate filme de fictiune, inclusiv animatii, cu durata de pana la 60 de minute, realizate dupa 1 ianuarie 2008, potrivit NewsIn.

In afara competitiei si a sectiunilor din afara acesteia, festivalul va avea in program seminarii pe teme de regie, sound-design, productie & distributie si scenaristica, pentru care nu se percepe taxa de inscriere.

Principalele distinctii anuntate pentru editia din 2010 sunt Trofeul NexT, in valoare de 4.000 de euro, Premiul pentru cea mai buna regie si Premiul pentru cea mai buna coloana sonora, fiecare in valoare de cate 2.000 de euro. (clic aici pentru mai multe detalii)

La editia de anul acesta, care a avut loc tot in Capitala, intre 1 si 5 aprilie, cel mai bun film al festivalului a fost desemnata productia israeliana „Himnon(Imn)”, regizata de Elad Keidan. Premiul "Cristian Nemescu" pentru cel mai bun regizor a revenit islandezului Runar Runarsson, cu pelicula "Smafuglar" (Doi Porumbei), iar scurtmetrajul britanic "Cherries" (Recruti) a fost recompensat cu Premiul "Andrei Toncu" pentru cea mai buna coloana sonora din competitie. Cele doua mentiuni speciale au fost acordate peliculelor franceze "Taxi Wala" si "Le Mort N’Entend Pas Sonner les Cloches" (Mortul nu aude clopotele).

La sectiunea Cel mai bun film romanesc, premiantul a fost filmul „Nunta lui Oli”, in regia lui Tudor Cristian Jurgiu.

Chiar daca nu a fost evidentiat de juriu, filmul britanic "All My Dreams on VHS" (Toate visele mele pe VHS) a fost recompensat cu Premiul Publicului, in urma votului spectatorilor veniti la NexT.

Festivalul de Scurt si Mediu Metraj NexT este dedicat memoriei memoriei regizorului Cristian Nemescu si a sunetistului Andrei Toncu, decedati in 2006, in urma unui accident rutier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.