Industria farmaceutica va putea produce, anual, doar trei miliarde de doze de vaccin impotriva gripei H1N1, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).
Anuntul survine dupa ce, recent, a fost estimata productia a cinci miliarde de doze pe an, informeaza AFP. Un purtator de cuvant al organizatiei a declarat insa ca productia va fi in realitate mult inferioara prevederilor initiale.

OMS a adaugat ca "rezultatele studiilor realizate pana acum sugereaza ca vaccinul pandemic este la fel de sigur ca si vaccinurile impotriva gripei sezoniere, cu efecte secundare similare", citeaza NewsIn.

In Romania, pana in prezent, au fost diagnosticate cu gripa porcina 333 de persoane, potrivit ultimului bilant al Ministerului Sanatatii. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.

Specialistii estimeaza ca, la toamna, odata cu racirea vremii, incidenta bolii va creste semnificativ. Noul virus a fost semnalat, pentru prima data, la sfarsitul lunii martie, in Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteza fara precedent", potrivit organizatiei, care a subliniat ca "daca in cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste sase luni ca virusurile gripale sa se propage, virusul A/H1N1 s-a raspandit in mai putin de sase saptamani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.