Copiii de la Scoala din Tuzla, judetul Constanta, au ajuns ieri la Spitalul de Boli Infectioase cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat laptele si cornul adus dimineata la scoala.
In urma simptomelor prezentate de copii, cadrele didactice au sunat la 112. La fata locului au ajuns patru ambulante, copiii fiind transportati la spital, relateaza NewsIn. 14 elevi au fost dusi la spital in cursul diminetii, urmand ca alti opt sa fie transportati la orele amiezii.

Potrivit declaratiilor elevilor, care au spus ca au mancat laptele si cornul adus dimineata la scoala, este posibil ca starea acestor sa fi fost provocata de alimentele consumate. In timp ce anumiti elevi spun ca li s-a facut rau imediat dupa ce au baut laptele, altii sustin ca la scurt timp dupa ce au mancat cornul s-au resimtit. Mai mult, unul dintre copii a afirmat ca acesta ar fi fost mucegait.

La unitatea de invatamant din Tuzla au ajuns atat reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, cat si ai Inspectoratului Scolar Judetean Constanta. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au declarat ca specialistii institutiei vor face o ancheta epidemiologica si ca vor discuta cu toti copiii, pentru a stabili cu exactitate cauzele imbolnavirii.

Din primele cercetari, se pare ca alimentele erau in termenul de garantie, fiind posibil ca acestea sa nu fi fost depozitate corespunzator.

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infectioase Constanta spun ca, cel mai probabil, copiii vor ramane sub supraveghere pana in cursul zilei de sambata.


ANSVSA a suspendat activitatea firmelor suspectate ca au produs imbolnavirile elevilor

D.S.V.S.A. Constanta si D.S.V.S.A. Prahova au suspendat activitatea pe 48 de ore in cazul celor doua firme care au distribuit alimentele din programul „Cornul si laptele”, suspectate ca au produs imbolnavirile de toxiinfectie alimentara din localitatea Tuzla, informeaza NewsIn.

Pentru neregulile constatate, firma care a distribuit produsele de panificatie a fost sanctionata cu amenda in valoare de 6.000 RON.

"In intervalul de 48 de ore, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor si Corpul de Control al presedintelui A.N.S.V.S.A. vor finaliza ancheta in acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la imbolnariea elevilor", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, potrivit Autoritatii, au fost dispuse controale de verificare a produselor repartizate copiilor, in cadrul programului „Laptele si Cornul” la nivel national, cu scopul de a preveni aparitia pe viitor a unor asemenea situatii, care sa puna in pericol sanatatea copiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.