Filmul "Francesca" va fi proiectat in inchiderea Festivalului International de Film de la Iasi, pe 2 octombrie, dupa ce va avea premiera romaneasca in prima zi a lunii octombrie, a declarat pentru NewsIn regizorul si scenaristul peliculei, Bobby Paunescu.
Premiera mondiala a avut loc, pe 3 septembrie, in cadrul sectiunii Orizzonti a Festivalului International de Film de la Venetia.

La proiectia de la Iasi vor fi prezenti regizorul Bobby Paunescu, actrita Monica Barladeanu, precum si o mare parte din echipa filmului, printre care se numara si actorii Doru Boguta, Teo Corban, Mihai Dorobantu si Luminita Gheorghiu.

In urma reactiilor negative provocate de premiera peliculei sale, regizorul Bobby Paunescu declara, pentru NewsIn, ca niciuna dintre cele doua replici controversate din filmul "Francesca" nu va fi eliminata din pelicula, nici macar pentru copiile care vor fi distribuite in Italia.

"Francesca", care a fost oprit de la difuzare in cinematografele din Venetia, include replici dure la adresa primarului Veronei, Flavio Tosi si a deputatei Alessandra Mussolini.

"Am facut filmul pentru a arata care era reactia in Romania, iar imaginea este destul de onesta, avand in vedere ca este un punct de vedere subiectiv. Personajele au un punct de vedere pozitiv despre Italia, care este, pentru multi romani, un pamant al promisiunilor, doar cateva voci, minoritare, au o perspectiva negativa si bine definita, asa cum este tatal Francescai, cel in gura caruia este pusa remarca la adresa Alessandrei Mussolini", a explicat Paunescu, pentru care povestea filmului nu are nicio legatura cu cei doi politicieni care, potrivit regizorului, nici macar nu au vazut filmul.

Francesca va avea premiera de gala pe 1 octombrie, la Cinema Pro din Capitala, iar din 2 octombrie va fi proiectata in mai multe orase din tara.

Festivalul de la Iasi se desfasoara in perioada 25 septembrie - 3 octombrie si este organizat de Asociatia Romana de Film Independent si Primaria Municipiului Iasi, in parteneriat financiar si cultural cu Centrul National al Cinematografiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.