Specialisti ai Organizatiilor Internationale de Sanatate, reprezentanti ai Guvernului si autoritati publice vor analiza radiografia sectorului de sanatate, dupa 20 de ani de reforma, in cadrul Conferintei "Sanatate 2009".
Conferinta internationala "Sanatate 2009 - Politici si mecanisme de business in sistemul de sanatate in Europa Centrala si de Sus Est" se va desfasura in Bucuresti, in perioada 30 sept-1 oct, la Hotel Raddison SAS, sub Inaltul Patronaj al Administratiei Prezidentiale si sub auspiciile Ministerului Sanatatii.

Cea de-a patra a editie organizata de Forum Invest va reuni peste 200 de participanti, inscrisi din 10 tari europene, si se va bucura, printre altii, de prezenta Dr. Victor Stefan Olsavszky, Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, caruioa i se va alatura Ion Bazac, Ministrul Sanatatii.

Pe parcursul celor 2 zile de plenare si workshopuri, specialistii, autoritatile, dar si reprezentantii mediului de business din industria farma, vor analiza radiografia sectorului de sanatate dupa 20 de ani de reforma, alaturi de studiile de caz prezentate de internationali, proiecte viabile care au contribuit la schimbarea sistemului de sanatate in alte state ale Uniunii Europene.

"Criza financiara, cu repercusiuni si in sistemul de sananate, ar putea sa insemne si sansa unui nou inceput, astfel incat a impuna accelerarea reformei, a parteneriatului public privat, ca si controlul mult mai riguros al cheltuirii fondurilor", a declarat Liliana Munteanu, Vicepresedinte Forum Invest.

Dintre temele abordate de Conferinta Sanatate 2009, mentionam: pachetul minim de servicii, descentralizarea organizationala si decizionala, responsabilizarea spitalelor: procedurare si disciplina contractuala, gestiunea fondurilor in sistemul de sanatate si politicile de fixare a preturilor la medicamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.