Marti seara, in jurul orelor 21, un balcon al Cetatii Rasnov s-a prabusit din cauza degradarii. Din fericire, nu exista victime, insa Cetatea va fi inchisa pe termen nelimitat.
Primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, i-a solicitat ieri ministrului Culturii, Theodor Paleologu, sa vina la Rasnov pentru a vedea felul in care fostul concesionar al Cetatii Rasnov, firma „Drumuri Publicitare“ SA, a efectuat lucrarile de restaurare ale Cetatii Rasnov.

"Balconul a fost construit de catre firma care a avut in concesiune cetatea, fara nici un fel de autorizatie de constructie, pe un mal de pamant, turnand acolo cativa metri cubi de betoane. Marti seara, balconul a luat-o la vale impreuna cu malul de pamant, ajungand in aleea de acces. Pericolul a fost foarte mare, pentru ca turistii ieseau pe acest balcon pentru ca oferea o priveliste asupra intregii zone", a explicat primarul orasului Rasnov, potrivit NewsIn.

Primarul spune ca marti seara ar fi putut avea loc o tragedie deoarece, cu doar cateva minute inainte de surparea balconului, cativa turisti se aflau acolo, iar un alt grup de turisti se afla pe alee in momentul surparii. "Oare trebuie sa moara oameni pentru ca institutiile abilitate ale statului sa vina aici si sa constate ilegalitatile comise de fostul concesionar? Noi am anuntat inca de aseara toate institutiile abilitate despre ce s-a intamplat aici. La fata locului s-a deplasat doar Politia Rasnov“, a mai spus primarul.

Acesta a precizat ca, dupa recuperarea cetatii de catre Primarie, nu au fost gasite documente care sa ateste cine a efectuat lucrarile, ceea ce duce la concluzia ca fostul concesionar nu a angajat nici o firma sa efectueze aceste lucrari si ca le-a facut cu fel de fel de oameni nepregatiti.

Situatia proasta in care se afla fortificatia din Brasov este binecunoscuta in Ministerul Culturii (MC). Specialistii din MC au confirmat inca din iunie 2009 ca firma "Drumuri Publicitare", care a administrat cetatea si a facut o serie de lucrari neutorizate in interiorul si exteriorul cetatii, a provocat numeroase distrugeri. [Rasnov si Brasov, primele destinatii turistice promovate cu finantare de la UE]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.