Reprezentantii Sanitas Bucuresti au anuntat astazi ca vor recurge la o serie de proteste, daca spitalele nu vor fi finantate corespunzator, iar persoanalul medical nu isi va primi salariile si sporurile
"Casa de asigurari nu a mai finantat spitalele inca de la inceputul verii, decat in unele locuri pentru salarii, nu ne mai putem prezsnta in fata pacientilor fara medici si materiale sanitare minim necesare", a spus reprezentantul Sanitas Bucuresti, Mircea Popescu, in cadrul unei intalniri cu managerii spitalelor din Bucuresti si cu reprezentantii Casei Natioanle de Asigurari de Sanatate.

De asemenea, medicii s-au aratat nemultumiti de lipsa de personal din unitatile sanitarem dar si de ordonanta de blocare a posturilor, potrivit careia se pot ocupa doar 15 % din locurile libere ale spitalelor.

Finantarea spitalelor din bugetul pe 2010 nu face decat sa amane colapsul din sanatate
Drept raspuns, Ministerul Sanatatii propune o masura disperata pentru a ajuta sectorul medical, printr-o initiativa legislativa care sa permita folosirea unor sume in avans, din bugetul pe 2010, masura care nu va face decat sa amane colapsul, spune presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Finantarea unitatilor sanitare in ultimul trimestru din 2009 din bugetul anului viitor nu va rezolva problemele cu care se confrunta sistemul sanitar, a precizat pentru presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astarastoae.

"Ministrul Sanatatii doreste semnarea unui act aditional cu casele de asigurari, prin care fonduri din bugetul pe 2010 sa fie alocate spitalelor, in ultimul trimestru al anului 2009. Acest lucru nu este o rezolvare, ci o amanare a colapsului medical. Se acopera o gaura, dar se face alta", a precizat acesta.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, proiectul de act normativ prin care bani din bugetul anului viitor ar putea fi alocati pentru finantarea unitatilor sanitare in ultimul trimestru urmeaza sa fie propus Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.