Viceprimarul comunei Cojocna, Balog Stefan, a declarat luni, corespondentului NewsIn, ca o parte dintre vagoanele trenului care a deraiat la Boju s-au prabusit intr-o rapa si ca in zona in care a avut loc accidentul nu sunt case si nici vegetatie forestiera.
Potrivit viceprimarului, accidentul s-ar fi petrecut dupa ce sinele de tren au cedat, jumatate dintre vagoane fiind intr-un tunel prin care transportul trebuia sa treaca pentru a ajunge la Cluj-Napoca. “Aici nu sunt case, nici padure, decat cateva tufisuri. Cea mai apropiata casa este la 2 km. Sunt 6 vagoane care au deraiat, dupa ce a cedat sina de tren, vagoanele fiind la mijlocul transportului. Trenul mergea spre Cluj-Napoca si intra intr-un tunel cand a avut loc incidentul. O parte din vagoane au cazut intr-o rapa de o adancime de 7-8 m”, a afirmat Balog.

Potrivit acestuia, zona e inconjurata de pompieri si exista scurgeri din vagoane, dar nu foarte mari. Directorul CFR Marfa Cluj, Vasile Petrulea, a precizat pentru NewsIn ca transportul de produse petroliere apartine unei firme private. “Noi nu suntem cei care se ocupa de acel transport ci o firma privata, Uniserv Trans”, a afirmat Petrulea.

Anrei Biris, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, a precizat pentru NewsIn ca exista scurgeri de carburanti in zona insa trei autospeciale ale pompierilor lucreaza in zona pentru a evita producerea incendiilor. Directorul Garzii Regionale de Mediu Cluj, Mihela Rozor, a declarat pentru NewsIn ca a trimis un comisar in zona, pentru a face constatarile de rigoare. De asemenea, la locul accidentului se mai afla si 40 de jandarmi, dupa cum a anuntat luni seara Gruparea Mobila de Jandarmi Cluj-Napoca.

Aproape 3.000 de tone de produse petroliere erau transportate cu trenul deraiat la Cluj, sase vagoane rasturnandu-se, oficialii Politiei Transporturi declarand ca exista scurgeri de combustibil si ca traficul feroviar este blocat in zona. Trenul avea 36 de vagoane incarcate cu produse petroliere si era operat de Unifertrans.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.