Romanii vor beneficia, pana pe 31 octombrie, de o campanie pentru prevenirea, informarea si educarea populatiei asupra diabetului zaharat, in cadrul careia isi vor putea masura glicemia si vor invata despre importanta unui stil de viata sanatatos, au anuntat astazi organizatorii
"Vor fi amplasate corturi in judete precum Craiova, Timisoara, Cluj, Iasi si Bucuresti, unde cei interesati vor fi instruiti despre importanta automonitorizarii zilnice a nivelurilor glicemiei. Scopul acestei campanii este de educare a persoanelor cu diabet zaharat de tip II, astfel incat sa poata avea o viata normala", a precizat presedintele Diviziei de Diabet Roche Romania, Guido Mitchel, relateaza NewsIn.

Cele mai predispuse la diabet sunt persoanele peste 45 de ani, supraponderale sau obeze, sedentare si care au o alimentatie bogata in grasimi animale si zaharuri, potrivit specialistilor.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), la nivel global, aproximativ 246 de milioane de persoane au diabet.

In Romania, peste 1.100.000 de persoane sunt diagnosticate cu diabet, aproximeaza specialistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.