Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM) a transmis, luni, ca 89 de firme au anuntat peste 1.900 de slujbe pentru bursa locurilor de munca pentru absolventi, care va avea loc vineri, cele mai multe oferte fiind pentru persoane cu studii medii si muncitori calificati.
Astfel, pentru cei cu studii medii pana in prezent au fost anuntate 890 de locuri de munca, pentru muncitori calificati sunt 664 de slujbe, persoanele cu studii superioare pot alege dintre 227 posturi, iar muncitorii necalificati au la dispozitie 160 de oferte, anunta NewsIn.

Pentru studii superioare, cele mai multe posturi sunt pentru consilieri de vanzari de asigurari si consilieri economici, ingineri in constructii civile, industriale si agricole, farmacisti de specialitate si programatori de sistem informatic.

In cazul studiilor medii predomina ofertele pentru agenti de asigurari, agenti de reclama publicitara, asistenti generalisti, lucratori comerciali si casieri.

La muncitori calificati se cauta brutari, bucatari, confectioneri-asamblori de articole din textile, operatori confectioneri de imbracaminte din tesaturi, electricieni de intretinere si reparatii, iar in ce-i priveste pe muncitorii necalificati este nevoie de ambalatori manuali, muncitori necalificati la intretinerea drumurilor, paznici si personal de intretinere si curatenie.

La eveniment vor participa si consilieri EURES din Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Germania, precum si angajatori norvegieni.

AMOFM a mai anuntat ca in cadrul campaniei nationale "Omul cu doua fete" privind exploatarea sexuala a tinerelor cu varste intre 16 si 25 ani, lansat pe 7 iulie 2009 de Inspectoratul General al Politiei Romane - Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Bucuresti Impotriva Traficului de Persoane si-a manifestat interesul de a fi prezent la bursa locurilor de munca pentru absolventi, avand in vedere varsta participantilor, precum si vulnerabilitatea acestora la oferte tentante, dar care pot ascunde posibile situatii ale traficului de persoane.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.