Primaria Capitalei a retrocedat un teren situat in curtea Scolii Nr. 59, din Ghencea, unde, pe terenul de baschet destinat orelor de sport, sub ochii elevilor si ai profesorilor se ridica o vila
Autorizatia de constructie pe suprafata scolii, devenita privata, a fost eliberata de Primaria Sectorului 6, relateaza Gardianul. Primaria arunca insa toata responsabilitatea pe umerii lui Sorin Oprescu. “Terenul din strada Vladeasa numarul 9A, la care faceti referire, este proprietate privata. Punerea in posesie a fost facuta in baza Dispozitiei numarul 6513/2006 a primarului general al Capitalei", se arata intr-un comunicat al primariei.

Drum de acces printre schele si saci cu ciment

Mai grav este faptul ca noul imobil se ridica chiar in zona de acces al elevilor, in conditiile in care zona aflata in santier nu este delimitata. Astfel, elevii nu numai ca sunt supusi riscurilor de accidentare, dar “actul de invatamant este perturbat datorita vacarmului creat de muncitori”, potrivit plangerilor din partea parintilor.

Cadrele didactice sustin ca actul de retrocedare este ilegal, mai ales ca putea fi facut pe un teren viran care se afla chiar in spatele gardului scolii, si nu in interiorul curtii. “Acest teren a fost retrocedat abuziv. S-a taiat din trupul scolii. Se pare ca Primaria nu realizeaza faptul ca, Bucurestiul are, in mod evident, prea putine spatii in care tinerii pot practica un sport", a declarat Elisabeta Constantinescu, reprezentanta comitetului de parinti pe scoala.

Consiliul de parinti ai scolii si conducerea institutiei de invatamant au depus mai multe plangeri la Ministerul Educatiei, Primaria Sectorului 6 si Primaria Capitalei, dar si catre Inspectoratul de Munca, insa nu au primit nici un raspuns.


Cititi mai multe in Gardianul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.