Termometrele din orasul covasnean Intorsura Buzaului au coborat, duminica dimineata, la minus un grad, zona fiind cunoscuta pentru temperaturile scazute inregistrate.
Reprezentantul statiei meteo din zona Intorsura Buzaului, Ciprian Bularca, a declarat, duminica, corespondentului NewsIn, ca intre orele 4.30 si 5.30 termometrele au aratat minus 0,90 – minus un grad, acesta apreciind ca astfel de temperaturi vor mai fi inregistrate si in urmatoarea perioada, cand zilele vor fi senine si noptile reci, transmite NewsIn.

Pentru localnicii din zona astfel de temperaturi sunt obisnuite, orasul Intorsura Buzaului fiind cunoscut si sub numele de „mica Siberie”.
Denumirea vine de la temperaturile extrem de scazute care se inregistreaza pe durata iernii, mai ales la sfarsitul lunii decembrie si in ianuarie.
In urma cu aproape patru ani, oamenii din Intorsura Buzaului au simtit pe pielea lor temperaturi de pana la minus 37 de grade Celsius, intr-o noapte de februarie. Momentul a fost inregistrat drept cea mai geroasa noapte din istoria statiei meteo din zona, inaugurata in 1939.

Si in judetul Harghita, la statia meteo din Miercurea Ciuc, s-au inregistrat temperaturi sub zero grade Celsius duminica dimineata.

In cele doua localitati s-a inregistrat si bruma la sol, tot pentru prima oara in aceasta toamna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.