Politistii au descoperit nereguli la circa 10 la suta din autovehiculele verificate in timpul unui control de amploare organizat sambata, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti
"Au fost verificate in jur de 2.500 de masini si 10 la suta din acestea au fost in neregula. S-au aplicat 160 de sanctiuni contraventionale", a declarat comisarul sef George Grigore, seful Politiei Autostrazi, transmite corespondentul NewsIn.

In urma actiunii, care a avut loc intre orele 11.00 - 14.00, au fost ridicate 71 de certificate de inmatriculare, dintre care 29 pentru lipsa rovinietei, patru pentru lipsa asigurarii obligatorii si restul pentru defectiuni tehnice. De asemenea, au fost suspendate trei permise de conducere, unul pentru conducere sub influenta alcoolului, iar celelalte doua pentru viteza, unul dintre soferi fiind depistat cu 215 km /h, iar altul cu 180 km/h.

Potivit politistilor autostrazii, controlul de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti este a doua actiune de asemenea amploare din tara. "Astfel de actiuni au loc frecvent in tarile europene", a precizat comisarul sef George Grigore.

Politistii Autostrazii A1 au organizat, sambata, un filtru rutier de mare amploare, oprind la control toate autovehiculele, inclusiv cele de mare tonaj. Actiunea a fost sprijinita de echipaje ale Politiei rutiere Arges, de politisti mascati si de reprezentanti ai Registrului Auto Roman.

Politistii au cerut soferilor la control actele, inclusiv asigurarile sau ITP-ul, au folosit aparatul etilotest si i-au depistat pe vitezomani cu aparatul radar. Recordul de viteza a fost stabilit de un sofer care conducea un autoturism Audi A6 si cu 215 km/ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.