Studentii anunta proteste si cer demisia ministrului Ecaterina Andronescu, pe motiv ca ar fi eliminat abuziv din Legea educatiei drepturile obtinute de ei de-a lungul timpului, printre care acela de a fi reprezentati in senatele universitatilor.
"Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania considera inadmisibila scoaterea din noul pachet de legi a unui drept fundamental, castigat de studenti in urma miscarilor din primavara anului 1995, cand procentul de reprezentare a studentilor in Senatul Universitar a fost stabilit la 25%. Ultima varianta asumata a legii plaseaza studentimea cu 20 de ani in urma", spun reprezentantii aliantei, care atrag atentia asupra incalcarii principiilor democratiei.

Aceeasi nemultumire o are Uniunea Studentilor din Romania (USR), care acuza si neimplicarea reprezentantilor studentilor in structura Consiliului Agentiei Romane de Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). "Suntem nemultumiti de actiunile ministrului si, dupa consultarea consiliului director al uniunii, vor anunta actiuni de protest", a spus, pentru NewsIn, presedintele USR, Andrei Botez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.