Pe 16 octombrie la Centrul National al Dansului, in Teatrul National Bucuresti va avea loc TEDxBucharest, o conferinta despre idei, un brainstorming in cadrul caruia oamenii mari ne vor arata ce idei geniale le-au mai trecut prin cap.
TED este un eveniment anual unde se reunesc ganditori si oameni pasionati de un anume domeniu din intreaga lume pentru a discuta. TED inseamna Technology (Tehnologie), Entertainment (Divertisment) si Design, dupa cum explica organizatorii pe site-ul evenimentul.

Peste 15 vorbitori locali si internationali vor participa la eveniment, printre care si: Nelvin Joseph, cercetator la Artificial Intelligence si Green Tech, Alexandra Nichita, artista, Dumitru Popescu, presedinte ARCA, Mircea Toma, psiholog, jurnalist si profesor, Mircea Tudor, inventator si Alexandru Gavan, alpinist.

La TEDx Bucharest vor fi combinate proiectiile inregistrarilor filmelor TEDTalks cu vorbitorii live, iar toate ideile vor fi puse la bataie in cadrul unui 'Mare concurs', dupa anunta unul dintre organizatori, Titus Capilnean, pe blogul sau.

Participarea la TEDxBucharest se face pe baza unei invitatii directe. Un alt mod este inscrierea in concursul “Extraordinary Ideas”, care consta in prezentarea unei idei pe una din temele: tehnologie, arta, afaceri si economie, probleme globale, scrie Titus Capilnean. Pe 5 octombrie, se vor anunta castigatorii concursului, pe site-ul evenimentului.

Potrivit Carmen Oprea, organizatoarea TEDx event in Romania, "aceasta conferinta a ideilor se organizeaza inca din 1984, insa putini romani au avut ocazia sa participe cu adevarat. Insa acum este posibil si pentru noi sa experimentam efectul acestui 'spa al creierului' gratie programului TEDxBucharest."

Si pentru ca nu e o putere mai mare decat cea a ideilor, "ganditorii" vor avea ocazia sa ne impartaseasca cele mai pasionate idei si impreuna cu alti semeni de-ai lor vor putea sa dea contur viitorului, intr-o calatorie de 1 zi in lumea ideilor.






Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.