Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nicio banca nu s-a prezentat la o licitatie organizata de Primaria Municipiului, pentru contractarea unui credit de 20 de milioane de euro.
Banii ce urmau a fi imprumutati de municipalitatea craioveana erau planficati pentru a fi investiti intr-un centru de expozitie si un strand, ambele in Parcul Tineretului din Craiova.

Luni am avut licitatie dar nu a venit nicio banca. Vroiam sa luam un credit de 20 de milioane de euro pentru targul de expozitie si strandul la care sa se relizeze in Parcul Tineretului. Toti s-au interesat si au luat caietul de sarcini, insa nu s-a prezentat nimeni. Am publicat anuntul, dar nu am trimis invitatii speciale”, a precizat primarul Craiovei Antonie Solomon, citat de NewsIn.

Edilul Craiovei sustine ca va repeta procedura in speranta ca va reusi sa contracteze acest imprumut.

Voi mai organiza una pe 30 septembrie. Eu cred ca abia acum incepe criza in Romania si sunt de parere ca bancile nu au lichiditati in aceasta perioada si de aceea nu au cum sa mai acorde un imprumut. Daca stai si te gandesti, la 20 de milioane de euro, pe 20 de ani, le dadeam inapoi cate un milion de euro pe an, dar deja banii nu ii mai au”, a mai precizat primarul Craiovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.