Salariile generalilor si amiralilor din Armata, dar si ale chestorilor generali de Politie si directorilor generali din Administratia Nationala a Penitenciarelor vor fi putin mai mari, in urma cresterii coeficientilor de ierarhizare prin amendamentele acceptate la Legea unica.
Astfel, potrivit amendamentului formulat de deputatul PSD Eugen Bejinariu, coeficientii minimi aferenti generalilor, amiralilor sau chestorilor generali de Politie vor creste de la 8,9 la 8,95, in timp ce coeficientii maximi vor fi mai mari cu 0,15 puncte, respectiv de la 9 la 9,15.

De asemenea, coeficientii functiilor corespunzatoare gradelor de agent sef principal de politie sau de penitenciar si care sunt sefi de formatiuni vor fi majorate cu 0,05 puncte, de la 2,35 coeficientul minim la 2,4 si de la 2,45 cel maxim la 2,5, relateaza NewsIn.

Totodata, pentru agentii sefi principali de politie sau de penitenciar care nu au si functie de sef de formatiune valoarea coeficientului de ierarhizare maxim va creste cu 0,25 de puncte, pana la 2,35, in timp ce coeficientul minim de 1,75 ramane nemodificat.

Salariile se vor calcula prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare specificati pentru fiecare functie in parte si salariul minim brut in sistemul bugetar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.