Amintiri din Epoca de Aur, filmul scris de Cristian Mungiu si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Contantin Popescu si de Cristian Mungiu, va rula in cinematografele din Romania incepand cu data de 25 spetembrie 2009.
Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor '80 recuperind umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.

„Am vrut ca dupa 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, si pina la urmatorul meu film de autor, sa ofer publicului roman o comedie iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic si colectiv, imbina punctele de vedere a cinci colegi de generatie carora le-a facut placere sa Recupereze sa Refoloseasca si Reconditioneze amintirile din perioada noptilor pierdute la bairamuri, video si cozi”
, declara Cristian Mungiu.

Dupa premiera mondiala, care avut loc la Cannes, Amintiri din Epoca de Aur a primit distinctia pentru cel mai apreciat film de catre spectatori la festivalul de film Transilvania din Cluj. Pelicula a fost proiectata in deschiderea festivalurilor de film din Sarajevo si La Rochelle, urmand sa fie prezentata pana la sfarsitul anului in numeroase festivaluri internationale: Londra, Pusan, Varsovia, Goa.

Amintiri din Epoca de Aur, filmul colectiv scris si regizat de Cristian Mungiu, va rula in Romania sub forma a doua filme distincte care vor fi proiectate in cinematografe la distanta de o luna. Prima parte, comedia Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!, va putea fi vazuta incepand din 25 septembrie in Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Timisoara, Bacau si Pitesti. Partea a doua, Dragoste in timpul liber va rula in cinematografe din 23 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.