O masina de transport valori a fost jefuita, marti dimineata, in Pasul Gutai din Maramures, cei sase atacatori reusind sa fuga. Potrivit ultimelor informatii, suma furata este de peste 200.000 de lei.
Potrivit politiei, atacul a avut loc la ora 7.20 dupa trecerea din Pasul Gutai, la coborare inspre localitatea Mara. Cu toate acestea, apelul la numarul pentru urgente 112 a fost dat la 7.48, chiar de unul dintre agentii de paza. In prima faza, politistii incearca sa afle ce s-a intamplat in aceste 28 de minute, informeaza Realitatea.net.

Bunurile, se pare ca erau transportate pentru o banca importanta din Romania. Daca initial, autoritatile au comunicat ca valoarea furtului era de circa 100.000 de lei, potrivit ultimelor informati furnizate de firma transportatoare, suma este una mult mai mare, de peste 200.000 de lei.

"Este un transport secret care nu trebuie sa fie divulgat de catre alte persoane decat politiei si societatii de paza. Aceste masini trebuie sa fie blindate, sa aiba echipament de comunicatie si GPS, sa se stie pozitia masinii in orice moment", a declarat managerul firmei de paza, Valentin Gheorghiu.

Masina a fost abandonata la marginea drumului, iar agentii au fost incuiati in aceasta, dupa ce persoanele care atacat autoturismul le-au furat armele. Cei sase care au atacat masina de transport valori purtau uniforme similare cu cele ale luptatorilor DPIR, si ca sa para mai credibi simulau un filtru in trafic. Chiar daca nu erau obligati sa opreasca, deoarece masinile de transport valori au un regim special, cei trei agenti au tras pe dreapta si au coborat, informaza Realitatea.net.

Mai multe echipaje de politie se afla la locul incidentului, iar jandarmeria impreuna cu politia au impanzit zona si au instituit filtre pe mai multe drumuri din judet., mai noteaza NewsIn.

De dimineata, prefectul de Maramures, Sandu Pocol, a solicitat Ministerului de Interne un elicoper care sa survoleze zona in care a avut loc jaful. Acesta banuieste ca atacatorii sunt din Ucraina.

Angajatii din masina de transport valori jefuita in Maramures vor fi cercetati pentru neglijenta


Celor trei angajati ai societatii de transport valori li se imputa faptul ca au coborat din masina atunci cand atacatorii au simulat un control rutier.

"Cei trei nu aveau de ce sa coboare din masina, intrucat aceasta este dotata cu vizeta prin care, potrivit reglementarilor, se comunica cu exteriorul. Acest lucru nu a fost respectat, iar cei trei vor fi cercetati pentru neglijenta in serviciu", au precizat oficialii IGPR.

Un alt element care duce la suspiciuni este faptul ca masina nu era insotita pe traseu de o masina de interventie. Politistii cred ca totul se invarte in jurul asigurarii, informeaza NewsIn.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, societatea ar avea o asigurare de pana la 8 milioane de euro in caz de jaf si practic ar fi renuntat la escortarea masinilor a caror valoare transportata era mai mica de aceasta suma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.