Numarul turistilor sositi din Rusia in Romania a crescut cu 12% in acest an, unul din produsele romanesti cautate de acestia fiind turismul balnear, a anuntat luni Ministerul Turismului (MT).
Ministrul Elena Udrea, secretarii de stat Sorin Munteanu si Corneliu Popovici au avut o intalnire de lucru in cursul saptamanii trecute cu angajatii celor 16 oficii de turism ale Romaniei din strainatate, scrie NewsIn.

"Una dintre problemele semnalate de reprezentantii ministerului in strainatate a fost existenta unor neconcordante intre datele oficiale din Romania despre intrarile de vizitatori straini in tara, fata de raportarile oficiale ale unor institutii din tarile de provenienta", se arata in comunicatul ministerului.

Reprezentantii oficiilor de turism au prezentat statistici cu privire la circulatia turistica din tarile respective spre Romania, tendintele care se prefigureaza pe termen scurt, pentru fiecare zona in parte, si au vorbit despre specificul local al comportamentului consumatorilor de servicii turistice si sursele acestora de informare cele mai utilizate. Totodata, au fost evidentiate cele mai cunoscute si mai apreciate produse si destinatii turistice romanesti in fiecare din cele 15 tari in care

"Referitor la actiunile care se au in vedere in perioada imediat urmatoare, toate oficiile de turism au considerat necesara intensificarea campaniilor de promovare a Romaniei ca destinatie turistica pe pietele respective si au subliniat ca actualul buget de promovare externa a Romaniei este foarte redus in comparatie cu cel al tarilor in care activeaza sau cu cel al tarilor concurente. Totodata, s-au stabilit actiunile de promovare pentru sezonul urmator, in functie de specificul fiecarei piete", potrivit comunicatului Ministerului Turismului.

De asemenea, in cursul zilei de vineri, 11 septembrie, birourile de turism au avut discutii cu asociatiile profesionale, patronale si de promovare din domeniu, in urma carora s-au stabilit masuri de imbunatatire a comunicarii. Astfel, asociatiile s-au angajat sa furnizeze oficiilor de turism date despre noile destinatii sau produse turistice romanesti, pentru a fi promovate pe pietele straine, dar si despre evenimentele nationale de interes pentru turisti. O alta intalnire a fost aceea cu reprezentantii Ministerului

Afacerilor Externe, cu privire la posibilitatea de uniformizare si de simplificare a procedurii de obtinere a vizelor turistice de catre cetatenii din anumite tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.