Aproape 40% dintre persoanele care au murit din cauza gripei porcine sau cele care au o forma grava a bolii sunt persoane care erau sanatoase si destul de tinere, a anuntat luni un expert din Organizatia Mondiala A Sanatatii, citat de AFP.
"40% dintre cazurile cele mai grave si cazurile mortale se inregistreaza la persoane care sunt considerate in general in stare buna de sanatate"; a explicat Sin Lun Tam, expert OMS invitat la conferinta europeana consacrata bolilor pulmonare, care are loc pana in 16 septembrie la Viena.

El a adaugat ca peste jumatate dintre persoanele afectate de formele cele mai grave ale acestui tip de gripa au varste de pana la 20 de ani.
In Australia si Statele Unite, proportia copiilor in randul pacientilor cu forme grave de gripa porcina este cea mai ridicata, a precizat expertul, potrivit NewsIn.

De altfel, intre 15% si 30% dintre bolnavii spitalizati trebuie internati la terapie intensiva, iar infectarea cu virusul A(H1N1) "antreneaza mai multe complicatii pulmonare decat cazurile de gripa sezoniera obisnuita", potrivit lui.

Rata mortalitatii este mai ridicata in grupurile de persoane intre 25 si 49 de ani sau mai in varsta, arata cele mai recente statistici OMS.
Pana in 11 septembrie, OMS inregistrase cel putin 3.205 decese provocate de gripa porcina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.