Un incendiu puternic a izbucnit sambata seara in Pipera, la un depozit de anvelope care apartine unei platforme italiene.
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit sambata seara, in jurul orei 19:30, cu ajutorul a 16 autospeciale si au luptat din greu cu flacarile pentru a stinge incendiul.

Fumul fiind foarte gros, noua dintre pompierii care au luptat cu flacarile au ajuns la spital intoxicati. Potrivit ISU Bucuresti, starea de sanatate a pompierilor intoxicati cu fum este buna, in timp ce primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca acestia sunt in afara oricarui pericol.

In centrul Bucurestiului oamenii au stat cu servetele la nas pentru a respira, iar deasupra orasului s-a intins un fum negru si gros, relateaza si Realitatea.net. Cantitatea de fum negru degajata de cauciucurile care au ars in Pipera s-a simtit in tot Bucurestiul.

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Viorel Nemes, a declarat ca depozitul firmei italiene Musco, nu avea niciun sistem de paza sau de siguranta. Nemes considera ca proprietarul depozitului a declarat cu totul alta destinatie a locului respectiv, deoarece nu avea cum sa obtina autorizatie, in conditiile in care anvelopele au fost depozitate in cantitate mare, alaturi de solventi aflati in bidoane de plastic.

Viorel Nemes crede ca incendiul putea izbucni din cauza unor mijloace electrice improvizate, a unui scurtcircuit al instalatiei electrice sau de la tigari nestinse.

La locul incendiului s-a deplasat si ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, care a afirmat ca nivelul de poluare maxim nu a fost depasit. El a precizat, insa, ca patronul depozitului va fi amendat, mai cu seama ca in cladire s-au gasit si recipiente cu substante toxice, pentru care nu avea autorizatie.



Sursa video: realitatea.net


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.