Ministrul Sanatatii, Ioan Bazac ca de la 1 ianuarie va aplica modelul italian fata de cei care isi iau concediu medical, respectiv sa trimita politia sa-i verifice daca sunt acasa, in caz contrar acestia fiind amendati.
„Din pacate sau din fericire am sa folosesc modelul italian, unde lucrurile sunt clare si transparente. Cine este in concediu de boala este fie internat, fie este bolnav la domiciliu. Daca nu se afla intr-una dintre cele doua situatii, atunci ceva nu este in regula si acest lucru va fi penalizat. Politia va controla ce face”, a declarat ministrul, potrivit NewsIn.

La remarca „politia nu are bane nici pentru infractori”, ministrul a replicat: „dar nu de maine implementez, ci de la 1 ianuarie”. „In Italia politia face aceste controale. Il cauta daca e in evidenta vreunui spital, daca nu il gaseste nici acasa, se anuleaza concediul si primeste o amenda. Acest lucru il voi implementa si in Romania”, a precizat Bazac.

Nemultumirea si suspiciunile ministrului vin de la bani. Potrivit acestuia, concediile medicale sunt evaluate la peste un miliard de lei anual platiti din fondul asigurarilor de sanatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.