Putin peste 50% dintre romani nu economisesc, si daca ajung sa o faca, suma medie economisita lunar se situeaza intre 51 si 100 lei. Persoanele cu venituri peste 2.500 lei lunar au cea mai mare inclinatie spre economisire, potrivit unui studiu al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).
Numai 47,6% dintre romani economisesc, iar restul de 50,4% nu reusesc sau nici macar nu au incercat vreodata sa puna bani deoparte, informeaza NewsIn, citand stiudiul FDGB.

Gospodariile care au venituri de peste 2.500 de lei au cea mai mare probabilitate de a economisi, in timp ce gospodariile conduse de o femie au o probabilitate cu 7,3% mai mica de a pune bani deoparte, noteaza Wall-Street.

De asemenea, probabilitatea de a economisi este mai ridicata pentru familiile care locuiesc in Bucuresti, datorita oportunitatilor de invetitie mai ridicate.

Mai multe detalii gasiti aici.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.