Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a declarat, la intalnirea cu revolutionarii, de la Palatul Cotroceni, ca probabil Romania va fi condamanta la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului in dosarul Revolutiei, din cauza tergiversarii solutionarii acestuia.
”Nu vreau sa ma antepronunt, dar probabil va fi o condamnare”, a spus ieri, Kovesi despre dosarul Revolutiei, care se afla pe rolul CEDO.

De asemenea, procurorul general a adaugat ca recunoaste public esecul institutiei ca atare, dar si al celor care au lucrat la dosarul Revolutiei, relateaza NewsIn.

Kovesi a spus ca nu poate decat sa respecte legea, dar in dosar sunt multe probleme de procedura, precum inceperi de urmariri penale pentru persoane decedate sau pentru fapte prescrise. Acesta a specificat ca toate dosarele trimise de procurorul militar Dan Voinea in instanta au fost intoarse la parchet de instanta pentru diverse vicii de procedura.

”V-am oferit sa ramaneti sa solutionati dosarul, dar ati preferat sa plecati la pensie, chiar cu o pensie bunicica”, i-a spus Kovesi lui Dan Voinea.

La intrebarea presedintelui, Dan Voinea a spus ca se intoarce si maine sa rezolve dosarul, daca i se cere.

O delegatie a Asociatiei 21 Decembrie, din care va face parte si Dan Voinea, a mers marti seara la Cotroceni, unde au loc discutii despre dosarul Revolutiei cu seful statului, procurorul general, ministrul Justitiei, vicepresedintele CSM si cu agentul Romaniei la CEDO. La intalnire participa si premierul Emil Boc.

Asociatia 21 Decembrie i-a cerut lui Traian Basescu sa medieze conflictul dintre aceasta si procurorii care se ocupa de dosarele Revolutiei, pentru ca reprezentantiilor revolutionarilor nu li s-au dat toate actele din dosare.

Reprezentantii Asociatiei sustin ca are dreptul sa vada dosarele de la procurori, din cauza ca sunt parte vatamata in acestea si au si un proces la CEDO.

Basescu: Avem un singur mare adevar - o revolutie si o mineriada in care nu avem vinovati


Presedintele Traian Basescu a comentat si el, marti, la intalnirea cu reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie, PICCJ si Ministerului Justitiei pe tema dosarelor revolutiei, ca, dupa aproape 20 de ani, parchetul nu are solutii nici pentru evenimentele din decembrie 1989 si nici pentru mineriade.

Basescu a spus, in timpul medierii intre Asociatia 21 Decembrie si Guvernul Romaniei, Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema dosarelor revolutiei, ca in urma deciziilor parchetului exista "o mineriada fara niciun vinovat" si ar putea fi, in curand, o revolutie in care "oamenii s-au impuscat singuri".

”Avem un singur mare adevar. O revolutie in care nu avem niciun vinovat si avem o mineriada in care nu avem vinovati. Doar oameni care ne rad in nas.(...)Eu cred ca problema pe fond este daca Parchetul nu ne va anunta cu zambetul pe buze ca nu sunt vinovati si oamenii care au murit la revolutie s-au impuscat singuri", le-a spus presedintele Basescu participantilor la discutii.

Basescu a spus ca este inadmisibil ca, dupa 20 de ani, parchetul nu are solutii nici pentru mineriade si nici pentru revolutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.