Personalul medical din scoli si gradinite va efectua, din data de 14 septembrie, un triaj epidemiologic in randul elevilor si prescolarilor, cei cu simptome de gripa porcina urmand sa nu fie primiti la ore, pana cand nu mai prezinta pericolul de raspandi virusul A/H1N1, au precizat autoritatile.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, se va intalni miercuri dimineata cu specialistii epidemiologi din tara, pentru a stabili "algoritmul" de prevenire a gripei porcine in scoli si gradinite. Ulterior, masurile vor fi prezentate reprezentantilor inspectoratelor scolare, relateaza NewsIn.

"Vom avea, joi, o intalnire cu reprezentantii autoritatii de sanatate publica si vor fi prezentate masuri punctuale pentru prevenirea raspandirii gripei porcine in scoli. Vom lua masuri si in functie de riscurile presupuse in diverse regiuni. Oricum, in prima zi de scoala, inainte de orice, toti elevii vor face examene medicale", a explicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

In mai multe tari ale lumii, in special din Europa, cresterea numarului de imbolnaviri de gripa porcina a dus la inchiderea unor scoli.

Numarul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 316. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.

Specialistii estimeaza ca, odata cu racirea vremii, incidenta bolii va creste semnificativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.