Greenpeace Romania a lansat o petitie online impotriva construirii altor reactoare nucleare in Romania si militeaza pentru promovarea energiei regenerabile ca alternativa la energia nucleara deoarece tara noastra are un potential foarte mare in acest domeniu.
In Romania exista o singura centrala nucleara, la Cernavoda, care are 2 reactoare (Cernavoda 1 si 2) si este amplasata intr-o zona cu risc seismic. Guvernul Romaniei intentioneaza sa construiasca inca 2 reactoare nucleare (Cernavoda 3 si 4) si o noua centrala nucleara, a carei locatie nu a fost facuta publica (in presa au fost mentionate mai multe localitati din Transilvania), aflam de pe site-ul www.greenpeace.org.

Greenpeace militeaza pentru promovarea energiei regenerabile ca alternativa la energia nucleara deoarece tara noastra are un potential foarte mare in acest domeniu, acest tip de energie nu prezinta riscuri fata de mediul inconjurator sau fata de sanatatea oamenilor si necesita investitii semnificativ mai mici decat energia nucleara.

Riscurile centralelor nucleare sunt foarte mari: riscul unor accidente majore (de genul celui de la Cernobil), scurgeri de substante radioactive care pot afecta atat mediul inconjurator cat si sanatatea oamenilor din zona, depozitarea deseurilor radioactive rezultate in urma exploatarii, proliferarea armelor nucleare ( in reactoarele care folosesc uraniu natural drept combustibil, asa cum este si cel de la Cernavoda, se poate produce plutoniu, folosit la fabricarea armelor nucleare, asa cum s-a intamplat in India, in 1974 si ulterior) s.a.

Astfel, cei interesati pot semna “Petitia impotriva reactoarelor nucleare”, lansata de Greenpeace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.