Pe 14 iulie, fostul primar bacauan isi va aniversa ziua de nastere in arest.

Dumitru Sechelariu, fostul edil al Bacaului, in continuare retinut in arestul Directiei Cercetari Penale, a mai plans o data in sala de judecata. Lacrimile l-au coplesit pe baronul bacauan sambata seara, cand judecatorul a pronuntat sentinta de prelungire a mandatului de arestare cu inca 30 de zile.

Vestea a cazut ca un trasnet pentru Sechelariu

Prins in "mrejele" sentimentalismului, el nu s-a mai putut stapani si a izbucnit in lacrimi: va fi dupa gratii pe 14 iulie, atunci cand isi propusese sa-si serbeze ziua de nastere in mijlocul familiei. In aceeasi zi, fetita sa, cel de-al patrulea copil, va implini un an.
Nici el si nici aparatorul sau, Catalin Dancu, nu se asteptau ca judecatorii Curtii de Apel sa ia o asemenea decizie. Si asta in conditiile in care avocatul omului de afaceri sustine ca a adus noi probe care ar demonstra nevinovatia clientului sau.

Aniversare la vorbitor

Obisnuit cu fastul din anii in care s-a aflat la carma Bacaului, fostul primar sta acum intr-o celula modesta, cu WC-ul in camera. Timpul si-l petrece in compania unui fost director de societate comerciala, arestat si el preventiv pentru infractiuni economice.
Perna si patura si le-a adus de acasa. Lenjeria de pat o schimba o data la trei zile deoarece sotia ii trimite de doua ori pe saptamana un pachet voluminos cu cearsafuri noi si cu alimente.

Pana acum, singurele vizite in celula de care s-a bucurat Sechelariu au fost cele ale avocatului Catalin Dancu. Cei dragi insa vor veni la Bucuresti de ziua sa, pentru a-l sarbatori. Numai sotia lui va ajunge abia pe 15 iulie, intrucat pe 14 mezina familiei va implini un an, iar nasii ii vor "rupe turta". Acasa, la Bacau, copiii familiei Sechelariu nu au voie sa se mai uite la televizor pentru a nu-si vedea tatal cu catuse si plimbat cu duba intre tribunal si Curtea de Apel.

Sechelariu ii ameninta pe anchetatori cu proces la CEDO

Contraatac. Fostul primar bacauan a inaintat o plangere penala impotriva procurorilor Parchetului National Anticoruptie (PNA), pe care-i acuza ca i-au incalcat drepturile si i-au prejudiciat grav imaginea publica. El a precizat ca mai multi magistrati PNA si-ar fi facut cariera pe seama sa. Procurorului de sedinta i-a spus sa-i transmita presedintelui Traian Basescu faptul ca nu va renunta la procesul de calomnie pe care i l-a intentat, dupa ce acesta a declarat, in campania electorala, ca Sechelariu "nu trebuie sa mearga la primarie, ci dupa gratii". "Basescu s-a tinut de cuvant", a adaugat bacauanul.

Acesta a acuzat si presa, care prin mediatizarea excesiva a cazului sau l-a pus intr-o lumina proasta.
Sechelariu ameninta, totodata, ca in curand se va adresa si Curtii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg intrucat este tinut in arest fara ca in dosarul sau sa existe probe certe care sa ateste infractiunile de care este acuzat. Victima. Catalin Dancu, aparatorul lui Sechelariu, sustine ca acesta va cere daune pentru fiecare zi de inchisoare a clientului sau. Un alt motiv pentru care "cel mai iubit moldovean" se va adresa Curtii de la Strasbourg este acela ca discutiile purtate cu avocatul care-l reprezinta sunt supravegheate de fiecare data de un gardian de la Cercetari Penale.

Caderile nervoase ale bacauanului, sustinute de sotia lui Ifrim

In acelasi dosar in care este anchetat Sechelariu mai sunt retinuti fostul viceprimar Laurian Lucas si Dorinel Ifrim, fost sef al Serviciului de Cadastru din Primaria Bacau. Saptamana trecuta insa, iesirilor lacrimogene ale lui Sechelariu li s-a alaturat criza nervoasa a sotiei lui Dorinel Ifrim, in urma careia femeia a fost internata la sectia de psihiatrie a unui spital bacauan.
Aceasta ii acuza pe procurori ca l-au arestat pe sotul ei fara motiv. Mai mult, ea afirma ca, dupa 20 de zile de arest, Dorinel Ifrim nu ar fi fost audiat niciodata.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.