Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, s-a intalnit la finele saptamanii cu avocatul sau, Adrian Roset. La un gratar pregatit la vila din Timisoara a fiului lui Cozma, cei doi au discutat despre procesul de la Costesti, care se va desfasura, in luna septembrie, la instanta suprema. Fostul luceafar al huilei va fi adus in Capitala cu escorta, avand in vedere ca Miron Cozma are interdictia de a intra in Bucuresti pentru o perioada de cinci ani. Aceeasi interdictie trebuie respectata de Cozma si in Valea Jiului.

Numai ca avocatul fostului lider al minerilor va cere suspendarea temporara a acestei masuri pentru ca Miron Cozma isi doreste sa ajunga la mormantul parintilor sai, ingropati la Lonea, ceea ce inseamna ca trebuie sa treaca si prin Valea Jiului. Miron Cozma va afla in septembrie daca i se accepta recursul la decizia Curtii de Apel prin care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru instigare la subminarea puterii de stat in timpul mineriadei din ianuarie 1999, de la Costesti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.