Viorel Hrebenciuc, Ion Vasile si Gabriel Oprea - parlamentari si membri marcanti ai PSD - au avut legaturi extrem de stranse cu omul de afaceri sirian Omar Hayssam, arestat pentru terorism si pentru mai multe infractiuni economice. Asa a declarat la Bagdad, in fata procurorului roman si a observatorului american, Mohamad Munaf, ghidul celor trei ziaristi romani rapiti in Irak si aflat in prezent in custodia autoritatilor americane.

Declaratia lui Munaf a fost atasata dosarului penal in care Omar Hayssam este cercetat pentru terorism, fiind prezentata magistratilor drept una dintre probe.
Relatia sirianului cu cei trei pesedisti a fost invocata in contextul lamuririlor pe care Munaf le-a dat referitor la problemele judiciare pe care Omar Hayssam le avea in Romania si la modul in care incerca sa le musamalizeze.

"Cunosc de asemenea ca, in vederea rezolvarii problemelor pe care Omar le avea cu autoritatile romane, acesta, Omar, s-a intalnit in cursul lunii martie, inainte de plecarea mea in Irak, cu Viorel Hrebenciuc, de mai multe ori. O data l-am dus chiar eu pe Omar acasa la Hrebenciuc, la o vila a acestuia, situata in apropierea Cazinoului Victoria, la circa 2-3 minute de mers cu masina de Cazinoul Victoria. Eu nu am asistat la discutii, am asteptat in masina.

Cu alta ocazie, l-am dus pe Omar la intalnire cu Hrebenciuc in fata unui restaurant din spatele PD, dar nici de data asta nu am asistat la discutiile lor. Dupa intalnirea de la restaurant, Omar s-a intors suparat si mi-a spus ca Hrebenciuc i-a cerut 1.000.000 (un milion) de dolari SUA ca sa-i rezolve problemele judiciare cu autoritatile romane. Omar era suparat ca Hrebenciuc ii cere asa multi bani, deoarece Omar era zgarcit si se plangea cat de mult a trebuit sa munceasca ca sa faca 1 milion de dolari si acum trebuie sa-l dea gratis", a declarat Munaf.

In ceea ce il priveste pe senatorul PSD Ion Vasile, Mohamad Munaf a precizat urmatoarele: "Omar este, de asemenea, prieten foarte bun cu tatal lui Marie Jeanne, dl. Ion, pe care l-a sponsorizat pentru campania electorala a PSD cu haine inscriptionate cu sigla PSD". Reamintim cititorilor faptul ca, saptamana trecuta, ziarul Gandul - in baza unor investigatii proprii - a dezvaluit faptul ca Omar Hayssam a dotat PSD-ul, in campania electorala de anul trecut, cu deja celebrele canadiene albastre, imbracate de toti liderii importanti ai fostului partid de guvernamant.

"Omar Hayssam avea legaturi si cu prefectul de Ilfov, si cu Gabi Oprea, presedintele PSD Ilfov, si - din spusele lui Omar - i-a sponsorizat pe acestia cu 600-700.000 de dolari pentru campania electorala a PSD. Omar mi-a spus ca, daca lui i se intampla ceva, sa-l contactez pe Gabi Oprea si mi-a dat nr. de telefon al acestuia 0721…… (nota redactiei - precizam faptul ca numarul de telefon indicat apartine, intr-adevar, dlui Gabriel Oprea), dar mi-a spus sa nu-l notez, ci sa-l tin minte", a mai declarat Mohamad Munaf.

Referitor la relatia lui Omar Hayssam cu PSD Ilfov, Gabriel Oprea a afirmat, acum cateva zile, ca el personal l-ar fi dat afara din sediu pe Hayssam cand a venit sa faca o donatie, iar presedintele executiv al acesteia, dl. Gheorghe Roman, ne-a remis, saptamana trecuta, urmatorul punct de vedere: "Nu a existat nici un fel de legatura de sponsorizare si/sau finantare, nici in perioada campaniei electorale, nici in afara acesteia, intre organizatia judeteana PSD Ilfov si cetateanul Omar Hayssam sau vreuna dintre firmele acestuia".

De asemenea, dupa izbucnirea scandalului Hayssam, Viorel Hrebenciuc, Gabriel Oprea si Ion Vasile au negat ca ar fi avut legaturi apropiate cu omul de afaceri sirian. Iar ancheta efectuata de catre Comisia de integritate morala a PSD - care a scos drept vinovati patru pesedisti micuti - i-a exonerat, cel putin teoretic, de orice raspundere pe domnii Hrebenciuc, Oprea si Ion.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.