Marian Adochitei a fost distins cu premiul "Stefan Iordache", la editia 2009 a Galei Tanarului Actor HOP, pentru prestatia din Si uite-asa ne trezim intr-o buna zi cu mii de caini iesind din mare de Matei Visniec, Valentina Andreea Zaharia primind premiul "Maria Filotti", au anuntat organizatorii.
Gala Tanarului Actor Hop, care s-a desfasurat la Mangalia intre 3 si 5 septembrie, a avut, in premiera, in acest an, un premiu cu nume nou, "Stefan Iordache", in memoria cunoscutului actor roman, informeaza NewsIn.

Premiul "Maria Filotti", acordat de catre Printul Serban Cantacuzino, a fost castigat de Valentina Andreea Zaharia, care a prezentat in sectiunea individual „Buna Vestire” din „Elogiul mamei vitrege” de Mario Varga Llosa.

Premiul special al juriului "Sica Alexandrescu", a fost acordat Elizei Tuturman, care a interpretat in sectiunea individual „Ispitele Sfantului Anton” dupa Gustave Flaubert.

Agnes Benedek a fost recompensata cu premiul pentru cea mai buna actrita, pentru interretarea din „Halta Ibusar”, iar premiul pentru cel mai bun spectacol s-a acordat spectacolului "Merge" dupa „Autobahn” de Neil LaBute, cu Ciprian Mistreanu si Oana Porav-Hodade in distributie.
Publicul a premiat-o pe Irina Ivan, , cu spectacolul „Barbati si vibratoare” de Clara Flores si Antoaneta Zaharia, la sectiunea idividual, iar la sectiunea gtrup a ales spectacolul de pantomima, dans si film mut "Clisee", de Barbara Crisan, cu Dana Anghel, Simina Contras, Ali Deac, Lorelei Ghazawi, Iulia Merca, Gabriel Sterian si Ada Soaica.

Editia din 2009 a Galei Tanarului Actor HOP s-a incheiat in seara zilei de 5 septembrie. Juriul final a fost format din Florin Fieroiu (coregraf), Ana Ioana Macaria (actrita), Marius Manole (actor), Vlad Massaci (regizor), Virginia Mirea (actrita).

Preselectia pentru Gala Tanarului Actor a reunit 54 de concurenti la sectiunea individual si 15 spectacole la sectiunea grup (mai mult de 100 de persoane participante). Premiul pentru cel mai bun actor la sectiunea individual s-a numit, incepand cu aceasta editie „Stefan Iordache”, in memoria actorului si a fost sustinut de Mihaela Tonitza Iordache.

Gala Tanarului Actor Hop, un eveniment de traditie al UNITER si al Primariei Municipiului Mangalia, a avut loc la Casa de Cultura a municipiului Mangalia, institutie care a gazduit spectacolele din concurs, atat de la sectiunea individual, cat si la grup, spectacolele invitate si atelierele de miscare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.