Persoanele care au coapse groase, peste 55 de cm, sunt supuse unui risc mai scazut de boli cardiovasculare si deces prematur, fata de persoanele cu coapse mai subtiri, potrivit unui studiu efectuat de cercetarii de la Spitalul Universitar din Copenhaga, citat, sambata, de presa americana.
De asemenea, studiul arata ca o circumferinta a coapsei mai mica de 55 cm sunt supusi unui risc de doua ori mai mare de deces din cauza unor boli cardiovasculare, fata de o coapsa mai groasa de 55 cm, potrivit NewsIn.

Studiul a fost efectuat pe aproximativ 3.000 de persoane, care au fost examinate timp de 12 ani. Specialistii au evidentiat legatura dintre circumferinta coapsei, bolile cardiovasculare si decesele premature, desi persoanele participante la studiu au fost supravegheate in privinta grasimii, fumatului si a nivelului colesterolului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.