Meteorologii au actualizat atentionarea de ploi insemnate cantitativ, vant puternic, grindina si racire accentuata a temperaturii, restrangand avertizarea de cod galben la 31 de judete, fata de 38 cate erau vineri, a anuntat, sambata, Administratia Nationala de Meteorologie.
Astfel din dupa-amiaza zilei de sambata, de ora 15:00, pana duminica seara, la ora 18:00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sudul si estul Transilvaniei, Moldova, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. In aceste zone vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului. Izolat se vor semnala chiar vijelii si caderi de grindina. Exceptate de la avertizarea de cod galben sunt judetele Arad, Bihor, Satu-Mare, Salaj, Cluj, Timis, Bistrita-Nasaud, Maramures, Mures si Caras-Severin, scrie NewsIn.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si chiar 60 l/mp pe suprafete restranse. De asemnea, in cursul zilei de duminica in sudul si estul teritoriului se va resimti o racire accentuata a vremii.

Vineri, si hidrologii au emis atentionare de cod galben ce vizeaza posibilitatea producerii de inudatii in localitati din numeroase judete din tara, dupa depasirea cotelor de atentie pe rauri din mai multe bazine hidrografice. Astfel, de sambata, ora 00:00, pana duminica, ora 00:00, ar putea avea loc inundatii locale dupa depasirea cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice Tarnave, Olt superior si mijlociu, Homorod, Raul Negru, Suceava, Moldova, Siret superior, Prut superior, Jijia, Bahlui si afluentii lor, aferente judetelor Mures, Bistrita-Nasaud, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Covasna, Suceava si Botosani.

De asemenea, duminica, intre orele 00:00 si 24:00, ar putea fi depasite cotele de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Jiu, Olt inferior, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Trotus, Barlad, pe afluentii lor si pe raurile din Dobrogea, aferente judetelor Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Sibiu, Brasov, Covasna, Dambovita, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Vrancea, Bacau, Vaslui, Galati, Tulcea si Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.