Peste 350 de filme de animatie vor rula in patru cinematografe din Capitala timp de patru zile, in perioada 2 si 11 octombrie, in cadrul celei de-a patra editii a Festivalului international de animatie Animest.
Anim'est va avea anul acesta invitati de seama, Matt Stone si Trey Parker, creatorii South Park, de 8 ori nominalizati, de 4 ori castigatori ai Premiului Emmy si Jeremy Clapin, laureat al prestigioaselor festivaluri de la Annecy si Namur. Totodata, va fi invitat si animatorul japonez Hayao Myiazaki, unul dintre cei mai mari din toate timpurile. Myiazaki a primit si un premiu Oscar in 2003, pentru Spirited Away si nominalizat din nou in 2006 pentru Howl's Moving Castle. Ambele filme ale japonezului pot fi vazute la Anim'est intr-o proiectie speciala.

Cinematografele Patria, Union, Elvira Popescu si Terasa Verona a Librariei Carturesti vor gazdui, anul acesta, cinci sectiuni competitive (scurt-metraj, lung-metraj, film romanesc, film studentesc, videoclip & advertising), zece sectiuni show-case, doua workshop-uri de animatie si doua masterclass-uri.

Evenimentul va fi deschis cu productia australiana Mary and Max, in regia lui Adam Elliot, detinator al premiului Oscar pentru animatie.

De asemenea, sunt asteptati la festival Mike Reiss, scenarist la Simpsons Family si Ice Age 4, Georges Schwitzgebel, animator elvetian premiat la Cannes, Berlin si Annecy, Marie Anne Fontainer, decan al facultatii Supinforcom din Franta, una dintre cele mai mari scoli de animatie din lume si Pakito, publisher de benzi desenate.

Festivalul international de animatie Anim’est este cel mai important eveniment de acest fel din tara, contabilizand pemtru primele trei editii, 900 de filme proiectate si peste 18.000 de sp ectatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.