Numarul romanilor care isi vor petrece vacanta de iarna in 2009 in strainatate ar putea scadea cu 10%, estimare valabila si pentru cei care vor opta pentru Romania, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Traian Badulescu.
Reprezentantul ANAT a mentionat faptul ca romanii au inceput deja sa isi faca rezervari, in special pentru destinatii exotice si croaziere, pentru pensiuni rurale si pentru destinatii extrem de solicitate, precum Austria, informeaza NewsIn.

Printre destinatiile externe de iarna se numara si Italia, Franta, Elvetia, precum si Bulgaria - care cunoaste o crestere fara precedent a cererii, in special pentru statiunile Bansko, Pamporovo, si constituie o alternativa la sporturile de iarna din Austria.

De asemenea, romanii prefera sa calatoreasca in sezonul de iarna si in Egipt, Turcia, Grecia si Tunisia. Printre cele mai cautate orase europene se afla Viena, Paris, Praga, Budapesta, Roma si Barcelona, potrtivit Wall-Street. Destinatii exotice, de lux, cautate de turistii romani sunt Republica Dominicana, Cuba, Dubai, Seychelles, Mauritius, Maldive, dar si croaziere.

Reprezentantul ANAT a precizat ca, anul trecut, peste 250.000 de romani si-au petrecut vacanta de iarna in strainatate, 1-2% dintre acestia alegand destinatiile exotice, numarul celor care au optat pentru Romania fiind de peste un milion.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.